Menu
logo bijeli
 
Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije
Vladimira Nazora 2A, 35000 Slavonski Brod

 

 

 

 

NOVOSTI 

 

 

 

 

 

 

 

26.6.2023.g. obilježen je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama održavanjem tribine u Novoj Gradiški. Tribina je organizirana od strane Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja na području Brodsko-posavske županije, Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.
Moderator tribine bila je Ljiljana Lukačević, mr. spec. kliničke psihologije i predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška.
Na tribini su sudjelovali stručnjaci iz različitih područja. Izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med. spec. epidemiologije, predsjednik Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja na području Brodsko-posavske županije i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije bio je jedan od predavača te je sudionike upoznao s novom Nacionalnom strategijom djelovanja na području ovisnosti za razdoblje do 2030.g.
Ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije također su sudjelovali i Senka Gabud Gjurčević, dr. med., spec. psihijatrije, voditeljica Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZZJZ BPŽ i Tamara Brezičević, dipl. socijalna radnica u Službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti NZZJZ BPŽ, koje su imale priliku podijeliti svoje stručno znanje i iskustvo.
Na tribini je sudjelovao i Dubravko Križanović, mag. kriminalistike, policijski službenik Policijske uprave Brodsko-posavske, koji je svojim stručnim izlaganjem pridonio raspravi.
Ovaj događaj je okupio stručnjake iz različitih područja kako bi se podigla svijest o problemu zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama te kako bi se promovirale strategije prevencije i rješenja u borbi protiv ovisnosti. Tribine poput ove važan su alat u informiranju javnosti, podizanju svijesti i stvaranju okruženja koje podržava prevenciju i tretman ovisnosti.

haop2

HPV poveznica

slikaplaketa1  

haccp sustav

pelud

SAVJETI ZA INDIVIDUALNU VODOOPSKRBU

riz

slika kuhareve ruke stavljalju začin na meso poziv na edukaciju-tečaj