Menu
logo bijeli
 
Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije
Vladimira Nazora 2A, 35000 Slavonski Brod

 

 

 

 

NOVOSTI 

 

 

 

 

 

 

 

Danas smo otvorili 10.brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnosti, koji je najznačajniji događaj kojim obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Simpozij je namijenjen liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima i drugim stručnjacima u mreži zavoda za javno zdravstvo i institucijama koji se u svom radu susreću s rizičnim ponašanjem i ovisnostima kod mladih.
Zahvaljujemo prof.dr.sc. Nevenu Ricijašu na prvom predavanju o ovisnosti o kockanju, a s interesom isčekujemo i sljedeća predavanja naših pozvanih predavača.
Ove godine simpozij se održava u hibridnom obliku te osim sudionika uživo, preko ZOOM platforme naš Simpozij prati više od 200 sudionika.

Tijekom prošlog desetljeća, korištenje društvenih mreža uzrokovalo je duboke promjene u načinu na koji ljudi komuniciraju. Nejasno je, međutim, mogu li neke od tih promjena utjecati na određene normalne aspekte ljudskog ponašanja i uzrokovati psihijatrijske poremećaje. OPŠIRNIJE

Školski praznici su završili i vrijeme je za ponovni povratak u školske klupe. Pred djecom, ali i njihovim roditeljima javljaju se mnogobrojna pitanja vezana uz novu školsku godinu. Roditelji se već unaprijed brinu kako će se djeca nositi sa obvezama, kako će se snaći među vršnjacima te kako će uskladiti sve svoje obveze? Roditelji trebaju razgovarati sa djetetom o školi. Takav pristup daje važnost učenju, ali i odnosu između djece i roditelja. Ukoliko je dijete razočarano i nezadovoljno školom, roditelji bi ga trebali sa razumijevanjem saslušati, provjeriti što se događa te posavjetovati ga kako se treba ponašati. Jako je važan odnos roditelja i učitelja jer samo zajedničkim snagama može doći do pozitivnih rješenja. OPŠIRNIJE

haop2

HPV poveznica

slikaplaketa1  

haccp sustav

pelud

SAVJETI ZA INDIVIDUALNU VODOOPSKRBU

riz

slika kuhareve ruke stavljalju začin na meso poziv na edukaciju-tečaj