Menu
logo bijeli
 
Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije
Vladimira Nazora 2A, 35000 Slavonski Brod

 

 

 

 

NOVOSTI 

 

 

 

 

 

 

 

Javnozdravstveni dani

Predavanje „Ljutnja – prema bihevioralno-kognitivnom modelu‟

Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije 17. rujna 2019.g. u 17.00 sati u prostorijama Zavoda organizirala je predavanje „Ljutnja – prema bihevioralno-kognitivnom modelu‟koje je održala gošća predavačica Dijana Rac, prof. kliničke psihologije.

Cilj predavanja bio je osvijestiti sudionike kako svi ponekad osjećamo ljutnju jer ona je česta reakcija na osjećaj ugroženosti, doživljaj nepravde i frustracije. Ljutnja nije ni dobra ni loša, ali ponašanja u ljutnji mogu imati neželjene posljedice - može doći do teškoća u odnosima s drugima, zdravstvenih tegoba i dr. te je važno učiti prikladnije načine nošenja s ljutnjom. Također je važno prepoznati okidače, ”pojačivače“ i inhibitore za ljutnju i razumjeti biološku/evolucijsku podlogu za ljutnju. Ljutnja je neodvojiva od misli i ponašanja te tjelesnih senzacija prema bihevioralno-kognitivnom modelu. Na predavanju su prikazane razne bihevioralno-kognitivne tehnike i alati koji mogu biti pomažući u upravljanju ljutnjom, prije nego ”ode predaleko“.

Prisustvovalo je ukupno 75 sudionika šire javnosti među kojima su bili i stručnjaci raznih struka (liječnici, medicinske sestre/tehničari, socijalni radnici, psiholozi, profesori i dr.).

Predavanje je održano uz potporu Ministarstva zdravstva u sklopu ovogodišnjeg projekta „Zaštita mentalnog zdravlja, prevencija i liječenje ovisnosti u Brodsko-posavskoj županiji‟ te projektne aktivnosti „Javnozdravstveni dani‟.

 

slika predavanje u dvorani ZZJZ predvodi Dijana Rac

haop2

HPV poveznica

slikaplaketa1 

AZ3TEST 

haccp sustav

pelud

SAVJETI ZA INDIVIDUALNU VODOOPSKRBU

riz

slika kuhareve ruke stavljalju začin na meso poziv na edukaciju-tečaj